Slik kan kunstig intelligens endre business

Som en entreprenør er det essensielt å følge med på endringene i markedet. Dersom jeg skal lykkes med mine ideer, så er jeg nødt til å finne ut av hvordan jeg best kan lykkes. En av disse metodene er å utnytte teknologien som er tilgjengelig. For meg er noe av det kuleste som finnes nettopp teknologi. Det kan være noe så simpelt som en PC eller internettet, begge verktøy som allerede er bredt brukt. Tross at innovasjonen oppsto for lenge siden, så er det derimot mange bruksområder som ikke er benyttet enda for disse. Det er her jeg ønsker å bidra med innovasjoner.

Digitaliseringen

Kanskje enda mer ønsker jeg å være frempå med innovasjoner hva gjelder digitaliseringen, og da spesielt i henhold til kunstig intelligens. Denne er ufattelig interessant. Teknologien er allerede funnet opp, og nå handler det hele om at entreprenører som meg selv skal finne bruksområdene. Akkurat som internettet startet i det små med kun blogger, så brukes kunstig intelligens for det meste kun for mindre og ubetydelige ting. For eksempel benyttes det til å slå verdensmestere i det klassiske kinesiske spillet Go. Allerede på 90-tallet slo det den tidligere verdensmesteren i sjakk, Garry Kasparov.

Bedrifter og kunstig intelligens

Det er derimot ikke innen verken kinesiske spill eller sjakk at jeg tror kunstig intelligens vil finne sin plass. Jeg tror personlig at det er innenfor bedrifter og deres prosesser at bruksområdene vil florere. Se for deg alle de områdene det kan brukes på. Et naturlig område er ansettelser, og her har allerede blant annet Amazon benyttet seg av teknologien. Mer spesifikt, så har de brukt maskinlæring, som er et begrep under paraplyen som heter kunstig intelligens. Maskinlæring handler om å lære mønstre, for så å gi deg et svar når du gir maskinen informasjon. For eksempel kan du fore en algoritme med informasjon om de beste ansatte du sitter på akkurat nå.

Maskinlæring

Informasjonen kan relatere til utdanning, alder, kjønn, etnisitet, vekt, høyde, og hva enn det måtte være. Selv om du skal passe deg for diskrimineringen, så er de ovennevnte heller bare brukt for å vise potensialet her. Når du har lagt all denne informasjonen inn i systemet, så vil algoritmen kjøre for full fart. Prøver du nå å legge inn den samme informasjonen om en kandidat som er aktuell for en stilling, så vil maskinlæringen gi deg et direkte svar om denne personen er et godt valg basert på tidligere erfaringer. Det er ufattelig spennende!

Språk og lytting

Andre bruksområder handler om språk og ikke minst lytting. Vi er vant med å snakke med både Siri og andre assistenter for tale. Men hva med når disse reiser utenfor våre telefoner og rett inn i bedriften? Mange har allerede adoptert denne teknologien. Flere rapporter har snakket om bruken av dette, og eksperimenter har blitt utført hvor mennesker ikke visste at de engang snakket med kunstig intelligens over telefonen. Det er med andre ord store steg på gang.

Jeg vet ikke helt hvor jeg passer inn i denne utviklingen, men jeg er i hvert fall på full vei mot å gjøre alt jeg kan for å bidra!