Hvordan ta gode bilder?

I dag har nærmest alle tilgang på gode kameraer i lommen, da de aller fleste nye mobiler har fått seg eksepsjonelt gode kameraer. Et godt kamera er likevel ikke synonymt med et godt bilde. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg litt om hva som skal til for å ta et godt bilde. Slik at også du kan markedsføre deg og dine idéer på en god måte.

Tips og triks

Det aller viktigste tipset for å ta gode bilder er å finne det naturlige lyset. Et bilde med blitz gir sjelden like gode bilder som om du klarer dette. Ta hensyn til hvor skyggene havner, dette gjør mye med inntrykket.

Man ser dessverre ofte bilder hvor fokuset ikke er rett. Dette er ekstremt viktig for å ta gode bilder. Tenk over hva som faktisk er det du tar bilde av, og sørg for at nettopp dette er i fokus. Sørg også for at det er så lite bevegelse som mulig, for dette skaper forstyrrelser.

For deg som har godt til innkjøp av et ordentlig kamera, er det viktig å lære seg kameraet. Da snakker vi ikke bare om hvordan man tar et bilde, men hvilke funksjoner kameraet faktisk har. Veldig mange av dagens fotoapparater har en rekke funksjoner som gjør bildene enda bedre. Noen bedre til enkelte motiver enn andre. For deg som ønsker å bruke mobilkameraet så kan det være lurt å følge linken, for å få noen tips.

Til slutt vil jeg fokusere på at faktisk er lov å redigere bildene sine. Da snakker vi ikke om retusjering av kropp og utseende, men pynting av farger og kontraster. Dette bidrar til å vekke en seers oppmerksomhet, og gjør bildene dine enda vakrere. Det er så absolutt ingen nederlag å redigere, dette gjør selv de beste fotografene der ute.