Hvordan skaffer du nye klienter?

Som en ny aktør i et marked med mange selskap kan det virke fryktinngytende å skaffe nye klienter. Det kan til tider selv være vanskelig å se hvorfor noen i det hele tatt skulle velge deg for ditt produkt eller dine tjenester. Du har tross alt ikke lyst til at det kun skal handle om prisen på det du selger. Som en seriøs aktør, så ønsker du å ta over markedet med dine ferdigheter innenfor bransjen. Så hvordan skaffer du egentlig nye klienter og overbeviser disse om å velge deg? Det hele handler om hvordan du promoterer deg selv og i hvilke kanaler. Du må være utrolig skarp og finne ut av hvor dine kunder befinner seg.

La oss si at du selger en B2B tjeneste. Da er det ikke noe sted som er mer naturlig å oppholde seg enn på LinkedIn. Det betyr ikke at du nødvendigvis trenger å selge eller markedsføre gjennom siden. Bare en tilstedeværelse kan føre til klikk inn på din profil, nysgjerrighet angående din profil og plutselig en melding, email eller telefonsamtale fra en interessert kjøper. Det skal rett og slett ikke mer til. Det viktigste er dog at denne kanalen benyttes fordi den er viktig for B2B koblinger. Siden din bedrift holder på med dette i eksempelet nevnt i dette avsnittet, så er det essensielt at nettopp denne kanalen benyttes. Til motsetning, dersom du holder på med mye fotografi og design som meg, så er Instagram og Pinterest bra. Det vil si, jeg bruker fortsatt LinkedIn, men da med mer fokus på business enn kun å vise frem bilder.

Markedsføringen handler dog om å selge også, og ikke bare bli kjøpt fra. Hadde alle kommet rett i fanget på deg, så hadde det ikke vært noe problem i det hele tatt. Du må nok dog oppsøke klienter for å lykkes. Dette kan være vanskelig, men en god ide er å lage en kundegruppe du søker etter, forme innholdet deretter og bare pøse på. Bruk emailer, betal for litt reklame på Google og Facebook og post som bare det i sosiale medier. Det er i grunn ikke verre enn det. Er du i tillegg innenfor en nisje, så bør du gjøre simple Google søk. Jeg søker ofte “fotograf ønskes”, “kvalitetsfotografier”, osv på Google. Da får jeg opp relevante klienter som jeg kan kontakte direkte. Det beste av alt er at de allerede er klare fordi de søker etter meg.