Hvordan du kan samarbeide med andre

I starten av det å drive sin egen bedrift kan det virke ensomt og ikke minst vanskelig å jobbe. Det kan handle om det å være alene, men også det at en ikke vet hvor en skal se for å få oppdrag. Et godt tips her kan dog være å kontakte andre som jobber i nærliggende bransjer som trenger dine tjenester. Selv om jeg personlig foretrekker å selge bilder direkte til klienter for eksempel, så er ikke dette alltid så enkelt i starten av driften. Da er det heller ofte enklere å kontakte markedsføringsbyråer og se om de trenger min hjelp for en av sine klienter. Eller kanskje et selskap som skaper hjemmesider også trenger min hjelp. Det er mange muligheter for å kontakte nærliggende bedrifter til din drift.

Dette gjorde jeg i starten for å få litt fart på karrieren. Det er en god opplevelse, selv om du kanskje ikke tjener like godt og det ikke hjelper ditt rykte mot kunder noe særlig. Ingen vet egentlig at du er der, og det blir bare en tilleggstjeneste for firmaet som mottar hjelp til slutt. Du selger rett og slett med en mellommann. Men det er gunstig for deg og selvfølgelig også mellomleddet. Dette selskapet får muligheten til å tilby en ekstra gode ved sitt produkt eller sin tjeneste. Det øker nok sjansene betraktelig for dem slik at de kan selge.

Dessuten er nok det viktigste oppe i det hele at du lærer av prosessen. Når du kobler deg tett opp mot et selskap i nærliggende bransjer, så kan du fort lære. Kanskje får du en liten fot inn døra som gir deg et innblikk. Erfaringer er alltid gode å ta med seg, uansett hva de er. For eksempel blant alt jeg lærte av mine partnere, så var det selv de minste tingene som virkelig traff meg. En av mine partnere hadde en email signatur med navn, nummer, adresse og en stor logo. Dette skaffet jeg meg umiddelbart rett og slett fordi det så profesjonelt ut. Det fantes dog en rekke andre ting jeg lærte som var mye viktigere, men du må nesten oppleve disse på egenhånd for å få forstå.